APK nodig? Kom langs bij Autohaarsteeg!

Sinds de APK-keuring ingevoerd is, gaat de veiligheid op de Europese wegen snel vooruit. Ook het milieu profiteert. We controleren banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen. Wij hebben eigen APK keurmeesters in dienst. Dat geeft u de prettige garantie dat u de kwaliteit en service krijgt die u van ons gewend bent.

Onderhoud + keuring

De APK-keuring is in Nederland in 1985 ingevoerd. In Nederland worden relatief weinig auto’s afgekeurd. Dat komt omdat 71% van alle APK-keuringen tegelijk -en daardoor vaak kosteloos- met een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Zo kunnen we eventuele mankementen meteen repareren en hoeven we auto’s niet meer af te keuren.

Nieuwe regels

Recentelijk zijn de regels voor de APK aangepast. Met name de intervallen zijn herbekeken. Hierbij is een dui- delijker onderscheid gemaakt tussen benzine- en dieselvoertuigen. Ook de datum van eerste toelating (wanneer de auto op kenteken gezet is) heeft een grotere invloed op de intervallen. Hieronder staat de tabel van het RDW, waarin u precies terug kunt vinden hoe het zit met de nieuwe regels.

Wanneer moet uw auto APK gekeurd worden?

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500 kg) Brandstof Wanneer keuren?
Datum eerste toelating na 1 jaruari 2005 Benzine en/of elektromoter Eerste APK na 4 jaar daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
  Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar daarna elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1 jaruari 2005 Alle Eerste APK na 4 jaar daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder Alle Eens per 2 jaar APK
Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960 Alle Geen APK-plicht
Daarom Auto Haarsteeg
  • Al 35 jaar vertrouwde adres 
  • Onderhoud en reparaties 
  • Nieuwe en gebruikte auto’s 
  • 8.6 Klant tevredenheids score 
  • Eigen app 
  • Auto onderhoud plan
Videos